martes, 14 de febrero de 2017

RECEPTA DE DIMARTS- LLOM AMB CREMA DE CEPS








INGREDIENTS: (PER A 4 PERSONES)

  • 2 filets de porc ibèric
  • 75 g de ceps deshidratats
  • 400 g de nata líquida (o crema de llet)
  • 100 g de formatge tou ( rulo de cabra o al gust)
  • sal
  • pebre
  • 1 nou de mantega
  • oli d'oliva
  • farina blanca
  • cibulet
  • romaní

PREPARACIÓ:

1. Per començar, agafeu els ceps secs deshidratats, que ja estan tallats a làmines, rehidrateu-los en un bol amb nata líquida i deixeu-los a la nevera durant unes 3 hores. 

2. A continuació, agafeu els filets de porc, poliu-los de tels i greixos, salpebreu-los, enfarineu-los, poseu-los en una paella amb un raig d'oli d'oliva i una mica de mantega i fregiu-los a foc alt, de manera que quedin rossos per fora i una mica crus per dins. Amb menys de 5 minuts al foc n'hi ha prou. Seguidament, traieu-los de la paella, emboliqueu-los amb paper d'alumini i reserveu-los.

3. Per fer la salsa de ceps, poseu al foc un cassó amb una mica de mantega, afegiu-hi
els ceps hidratats amb la nata líquida i una mica de sal i deixeu que vagi reduint a foc baix.

4. Mentrestant, desemboliqueu els filets de porc, talleu-los a rodanxes d'uns 2 centímetres, poseu les rodanxes en una safata de forn, cobriu-les amb uns quants talls de formatge, fiqueu-ho al forn, prèviament escalfat, i gratineu-ho fins que el formatge sigui fos.

5. I ja per acabar, poseu al plat, primer, una mica de salsa de ceps, després, poseu-hi al damunt les rodanxes de porc amb el formatge fos al damunt i acabeu el plat 
amb una mica de cibulet tallat petit i una branqueta de romaní.

No hay comentarios:

Publicar un comentario