jueves, 28 de julio de 2016

CONSELL DEL DIJOUS - BENEFICIS DE LA CARN DE POLLASTRE

És una de les més recomanades per incorporar proteïnes i nutrients amb un baix contingut de greix (si es consumeix sense pell). Ideal per preparar menjars bé completes per a tota la família. Els seus avantatges  és com podem incloure-la en la dieta diària, amb la riquesa que ens aporten els vegetals, les llavors, les salses saludables i les herbes aromàtiques.

BENEFICIS

Té una important quantitat de proteïnes d'alt valor biològic (bona qualitat) igual a la carn bovina.

Vitamines: aporta del complex B, que protegeixen al sistema nerviós, i intervenen en el metabolisme que proveeix l'energia al cos per al seu normal funcionament, etc.

Minerals: posseeix ferro, que intervé en la formació dels glòbuls vermells i el transport d'oxigen; fòsfor, que forma els ossos i potassi, que és essencial per a la contracció muscular i el funcionament del cor. També aporta zinc, que millora el sistema immunitari, present especialment en les seves parts més fosques.

És baix en colesterol, excepte si s'ho menja amb pell, que té molt alt contingut de greixos i de colesterol, igual que els seus interiors.

DIFERENTS PARTS DEL POLLASTRE

PIT: sense pell: és la part que conté menys greix i colesterol.
• Calories: Mitjana pit pesa: 150 g (Una suprema o escalopa noia de pit (100 g) aporta 92 calories)

CUIXA: Té menys proteïnes que el pit i el triple d'greix. Pesa entre 200 a 250 g. El comestible (carn sense os) pesa 120 a 150 g.
• Calories: Sense pell aporta 128-160 calories i amb pell 185-215 calories.

POTA: Igual que la cuixa tenen menys proteïnes que el pit i el triple d'greix. Pesa 100 a 110 g. El comestible (carn sense os) pesa 60 a 65 g.
• Calories: Sense pell aporta 66 a 70 calories i amb pell 120-125 calories.

ALA: pesa 100 g. El comestible (carn sense os) pesa 40 g.
• Calories: Sense pell aporta 56 calories i amb pell 111 calories.

VÍSCERES: contenen cinc vegades més quantitat de greix que el pollastre. Tot i que les vísceres tenen importants quantitats de colesterol, posseeixen una gran aportació mineral i vitamínic.

FETGE: té nou vegades més contingut en colesterol que el pit, però molt més ferro.

CONSELLS DE LA NUTRICIONISTA
 Eleonora Ponts, nutricionista

El pollastre és de fàcil digestió i és ben tolerat pels que pateixen trastorns digestius ja que el seu teixit connectiu és més fàcil de desintegrar i digerir que la carn bovina.

Els pollastres industrials contenen més hormones (estrògens) per tal d'accelerar l'augment de pes d'aquests animals. La seva carn és de sabor més suau i de color més pàl·lid que la dels pollastres de granja o rurals. 

En canvi, els pollastres de granja o de camp, els ecològics i els orgànics són criats en espais més amplis com els galliners sent alimentats amb grans, pel que són més musculosos i menys grassos, resultant la seva carn més ferma i saborosa. Sempre que sigui possible, triar aquests pollastres.

En triar un pollastre, comprovar que la pell   llisa, que no estigui enganxosa i que no presenti taques. Els reflexos verdosos o violetes, o l'extrem de les ales enfosquides són senyals que el pollastre no és fresc.

Tenir en compte que el pollastre sense eviscerar (amb vísceres) només es manté 48 hs a la nevera, els eviscerats (sense vísceres) 3 dies, el pollastre cuit 3 o 4 dies, i en el congelador de 6 a 8 mesos.


Recordeu: un cop eviscerat i abans de cuinar-lo, rentar-lo bé per dins i fora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario