INGREDIENTS:
(per a 7-8 persones)
Per al llom:
- 1 kg de llom de porc en un sol tros
- Uns 2,5 kg de sal gruixuda
- 2 clares d'ou
Per a l'oli de julivert:
- 5 grans d'all
- 1 grapat de fulles de julivert
- Oli d'oliva
PREPARACIÓ:
Per al llom:
- 1 kg de llom de porc en un sol tros
- Uns 2,5 kg de sal gruixuda
- 2 clares d'ou
Per a l'oli de julivert:
- 5 grans d'all
- 1 grapat de fulles de julivert
- Oli d'oliva
PREPARACIÓ:
* Primer de tot cal posar una capa d'uns 2 cm de sal en el fons d'una plata per anar al forn. Al damunt d'aquesta capa hi posem el llom sencer. Barregem la resta de la sal amb les clares d'ou mig muntades.
* Cobrim tot el llom amb la sal (barrejada amb les clares) pressionant-la bé per tal que agafi la forma del llom.
* Ho posem al forn a uns 175ºC durant aproximadament una hora (quan normalment la crosta de sal es trenca). Finalment, trenquem la crosta de sal i en retirem el llom.
* Deixem reposar el llom unes hores i després el tallem a llesques fines.
En aquesta ocasió, per acompanyar el llom vam fer un oli d'all i julivert, tot i que el podem acompanyar amb allò que ens vingui de gust.
Per a l'oli de julivert:
- Posem a bullir aigua i tant bon punt arranqui el bull hi afegim els grans d'all pelat. Els deixem coure 4 minuts.
- A continuació hi afegim el julivert i ho deixem coure tot junt uns dos minuts.
- Finalment ho colem i ho triturem juntament amb l'oli d'oliva.
- Per presentar-ho servim el llom tallat a filets i l'oli de julivert pel damunt.
No hay comentarios:
Publicar un comentario