CONSELL D'EN TONI ROCA:
La millor carn per aquesta recepta és la Llata, el Tall Rodó de l'espatlla o el Jarret de Vedella.
I millor si és Vedella de primera, com la de CAN ROCA
Ingredients: ( 4 persones)
- 600 g de vedella a filets
- 1 ceba
- 100 ml de conyac
- 400 g de bolets
- 5 alls
- 1 fulla de llorer
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- farina
Preparació:
1.-Tallar els filets de vedella a trossos com s'indica a la imatge. Han de quedar semblants a la mida d'un filet de llom de porc aproximadament.
2.-Preparar un plat amb farina i cobrir lleugerament amb farina els filets de vedella un a un. No afegir sal perquè s'afegeix després. Això es fa perquè la vedella quedi més sucosa.
3.-En una paella amb oli d'oliva, freigir a foc viu els filets enfarinats. Només volta i volta deixant que la farina es dori una mica. Compte que no es cremi. Reservar-los en un plat.
4.-En el mateix oli de fregir la carn, sofregiu la ceba picada amb la picadora. Afegeixir els alls sencers, o triturat al gust, i la fulla de llorer. Deixar que es dori una mica la ceba.
Fer una picada d'atmelles, avellanes i pinyons.
Fer una picada d'atmelles, avellanes i pinyons.
5.-Quan vegis que l'oli espurneja i la ceba agafa color, baixar el foc i col·locar tota la carn a la paella. Afegexir també el suc que queda al plat. Incorporar el conyac, condimentar amb el pebre i la sal al gust. Deixar que redueixi el conyac a foc mitjà, afegexir un got d'aigua les vegades que sigui necessari i deixar que es cuini uns 30 minuts.
Si passat aquest temps, la carn segueix estant dura, deixar coent-la en la seva salsa el temps que sigui necessari afegint aigua les vegades que faci falta perquè no s'assequi. Segons la carn es necessitarà més o menys temps.
6.-En una altra paella, salteixar els bolets amb la sal corresponent fins que perdin la major part de la seva aigua i comencin a prendre un bonic color daurat.
7.-Quan la carn ja estigui tendra, afegir els bolets i deixar que es cuini tot junt cinc minuts més. Sempre amb cura de que no s'assequi. Passats aquests cinc minuts, ja teniu el vostre fricandó de vedella amb bolets llest per servir!!!!
#recepta #fricando #receptacarn #carn
No hay comentarios:
Publicar un comentario