martes, 17 de mayo de 2016

RECEPTA DE FILET AMB FOIE I POMA CARAMELITZADA





§  



 INGREDIENTS ( per a 6 persones)
     6 medallons de filet de vedella (200 gr. cadascun) de Carnisseria Can Roca
     6 escalopes de foie (80 gr. cadascun)
6 pomes Gran Smith
6  palets canyella en brut
1 tòfona negra
Tabasco
Sucre
§ PREPARACIÓ

Comencem amb la salsa.

Posem una olla al foc amb una mica d'oli d'oliva i mentre s'escalfa, pelem les cinc escalonias i les piquem molt fines. Les sofregim i quan estiguin llestes, afegim a l'olla el vi oporto.
Deixem al foc fins que redueixi una mica més de la meitat i seguidament li agreguem el brou de carn i tornem a deixar que redueixi el mateix.
Rectifiquem de sal i pebre, pugem el foc al màxim, afegim la mantega tallada a trossets i amb l'ajuda d'una vareta, batem fins que la salsa del nostre rellom de vedella amb foie es lligui.
Retirem del foc i reservem.

Per a l'elaboració de la poma braseada:

El primer pas serà rentar les pomes i ara, sense pelar-les les tallem en tres làmines (de forma vertical) quedant-nos amb la part central.
Ara, li posem sucre damunt de cadascuna d'elles una branca de canyella i les col·loquem en una safata de forn, durant 15 minuts a 180ºC o fins que les pomes estiguin rostides. Apaguem el forn i deixem dins les pomes.

Per a l'elaboració del filet  de vedella:

En un bol petit posem un mica d'oli d'oliva verge amb unes gotes (segons el gust de cadascun) de Tabasco. Barregem bé i amb l'ajuda d'un pinzell, pintem els medallons de filet de vedella per tots els costats.
Ara, en una paella amb oli ben calent, marquem els filets  de vedella que farem amb foie i a continuació els posem uns 10 minuts més o menys, depèn del gust, al punt o més fet.
En la mateixa paella d'abans marquem també el foie pels dos costats.

Muntatge:

Disposem de sis plats individuals o una font gran i al centre col·loquem la poma, el medalló de rellom de vedella damunt, a continuació el foie, una lamina de tòfona tallada amb una mandolina i la sal maldon.

Escalfem de nou la salsa movent amb la varetes i quan estigui ben calenta, la hi afegim per damunt .

Foto i font: Bavette


1 comentario: