miércoles, 22 de noviembre de 2017

MENÚ SETMANAL I QUANTITATS D'ALIMENTS PER UNA DIETA SANA






PLANIFICAR ELS DINARS SETMANALS…? ÉS FÀCIL

MENU SETMANAL





 

Potser planificar correctament les compres i les quantitats a cuinar és un dels aspectes mes complicats a l’hora de prevenir el malbaratament alimentari a casa. Sembla que sí, ja que segons els estudis la major part del menjar que llencem a les llars es deu a:

*Menjar que llencem perquè  se’ns ha fet malbé. És a dir, segurament hem comprat en excés o hem comprat menjar que no necessitàvem.
*Menjar ja cuinat que sobra al plat o que es queda a la cassola. En aquest cas el problema és el càlcul correcte de les quantitats a cuinar i a servir.

Us proposem algunes eines pràctiques per ajudar-vos en la planificació.

Elaborar un menu setmanal us ajudarà a ajustar les quantitats d’aliments que es compren, saber exactament quin menjar heu de tenir a casa, fer una llista de la compra adequada a les vostres necessitats i també assegurar-vos que la dieta que seguiu és equilibrada. La podeu descarregar fent clic a la imatge:



* Les carns, ous i peix,  quatre a la setmana. Les proteïnes,són molt necessàries!!
*Les fruites i verdures, son totalment lliures, podem menjar tota la que vulguem,  al menys un cop al dia preguem una ració. Encara que el recomanat pels experts, és de 5 al dia!!
*El mateix amb el pa i les pastes, que podem contar-les amb les torrades del matí o com a postres.
*El cap de setmana, una mica lliure, ja se sap, sortides, sopars, convidats, celebracions….

 Avantatges de la carn

És una font important de proteïna, necessària per a la regeneració cel·lular i estructural. En estudis s’ha vist que la proteïna animal ajuda a mantenir la capacitat funcional del cos a la tercera edat.
Proporciona ferro fàcil d'assimilar, important no només per evitar l’anèmia, sinó també per al funcionament correcte del cervell i sistema immunitari. La carn no només conté ferro, sinó també activadors de l’absorció que fan que es pugui digerir i absorbir fàcilment.
Conté vitamina B12 –que només trobem als aliments de procedència animal–, i que és imprescindible, per assimilar el ferro.
Quantitats per ració i setmanal dels aliments
Us deixem  la piràmide dels aliments, recomanats per la setmana.



Per descargar el pla setmanal, només heu de punxar la foto i guardar-la  a l’ordinador per imprimir-la.
Ho podeu compartir amb el hastad  #rostisseriacanroca i així ho podrem veure. Ànims i a menjar sa !!!  

No hay comentarios:

Publicar un comentario