martes, 24 de mayo de 2016

RECEPTA DE TALL RODÓ DE VEDELLA AL BRANDI



CONSELL D'EN TONI ROCA

El tall rodó és un típic plat de celebració, té l'avantatge que es talla un cop fet i podem fer els filets més o menys gruixuts. També es pot preparar amb antelació i escalfar el moment de servir, molt important per quan tenim convidats.
El Consell d'En Toni Roca, a mitja cocció fer una flamejat amb el brandi.


INGREDIENTS:
  • 1 rodo de Vedella d'un Kg aprox. 
  • 1 ceba gran
  • 2 o 3 alls
  • pastanagues 
  • 1/2 got de brandi  o conyac
  • Oli d'oliva verge
  • Pebre
  • Sal


PREPARACIÓ:

1.- Salpebrem el rodó de vedella i en una paella gran, ho marquem fins que tingui un bonic color daurat. A continuació afegir  la ceba tallada fina, la pastanaga i els alls. Deixem que s'ofeguin les verdures i li agreguem el brandi, ho deixem reduir un o dos minuts i passem tot a una safata de forn afegint un got d'aigua.

2.-Introduïm la safata al forn prees calfat 190ºC, en la part de baix . Ho tindrem en el forn durant una hora aproximadament. Cal anar regant amb el brou. Si s'asseca, afegim una mica d'aigua. Per comprovar que s'ha fet, punxem amb una forquilla i quan estigui tou per dins, estarà ja llest el rodó. 


3.-Una vegada ho traiem del forn, ho deixem refredar abans de tallar-ho. Llevem la xarxa amb cura de no trencar-ho .Triturem les verdures, juntament amb el brou i quedarà una salsa molt fina i espessa per a l'acompanyament.
També ho podeu acompanyar de patates i bolets fregits.
A disfutar del Tall rodó de Vedella !!


No hay comentarios:

Publicar un comentario