lunes, 18 de diciembre de 2017

RECEPTA CAN ROCA - POLLASTRE FARCIT DE NADAL



Ingredients:
1 pollastre de pagès
4 o 5 saltxixes
Llom de porc
Un grapat de prunes
Un grapat de pinyons
Un grapat d’orellanes
Un grapat de panses
2 tomàquets petits ratllats
1 cabeça d’alls
1 ceba grossa
1 copeta de vi ranci
1 copeta de conyac
1/2 branquilló de canyella
Llard (saïm) i oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
1 farcellet d’herbes
Brou de pollastre
Elaboració:
Com ja hem explicat abans el nostre carnisser ens ha preparat el pollastre desossat farcit de saltxixes, llom. prunes, orellanes, panses i pinyons, que haurem fregit tallat a trossos petits prèviament.
Una vegada el pollastre farcit i lligat, toca fer un rostit amb paciència, aquesta que sempre s’ha de tenir a la cuina junt amb molta d’estima i passió.
En primer lloc, deixarem unes hores les prunes i els pinyons en remull amb el conyac i el vi ranci, salpebrem el rodó de pollastre i el rossegem en una cassola amb el llard i l’oli. A continuació hi afegim la ceba, la cabeça d’alls i el farcellet d’herbes i deixem que es cogui tot junt amb la cassola tapada i fins que quedi tot dauradet. Tot seguit hi posem el tomàquet i ho deixem cuore una altra estoneta. Ho flamegem amb el conyac i afegim el vi ranci, tapem la cassola i que vagi fent poc a poc, donant-li la volta de tant en tant fins que reduiexi el conyac i el vi. En aquest punt ho anem banyant amb el brou mica en mica, hi posem les prunes i els pinyons i tornem a deixar-ho rostir mica en mica. El temps de cocció dependrà del tamany de la peça (Entre dues i tres horetes)
Tallem el rodó i ja el tenim a punt per anar a taula.
Ah! En aquesta ocasió  l’hem acompanyat amb un grapadet de xampinyons.
Acompanyat d’un bon cava, un gran plat per aquestes Festes. Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario