viernes, 9 de septiembre de 2016

CONSELLS DEL DIJOUS - MENUS INFANTILS TORNADA A L'ESCOLA






Aquest menú equilibrat setmanal agradarà tant a adults com a nens. Una proposta per a cada moment del dia de la mà de Diana Roig, responsable de nutrició de Knorr.
l'esmorzar

L'esmorzar
 constitueix un dels àpats més importants del dia, per això és fonamental prestar atenció especialment al que ingereixen els més petits.
"És convenient que esmorzin a casa, asseguts, sense presses i acompanyats dels seus pares o familiars per així facilitar l'adquisició d'uns bons hàbits alimentaris", afirma Diana Roig.
Una bona idea és establir tres tipus d'esmorzars diferents per a tota la setmana, a força de llet, cereals i fruita fresca.
El menjar
A l'hora de menjar és important la varietat, per aportar a l'organisme una gran diversitat de nutrients així com per evitar caure en l'avorriment.
La responsable de nutrició de Knorr comenta que "és fonamental incloure en el menú els aliments bàsics com les fruites i verdures, aliments que aportin proteïna com la carn, el peix, els ous o els llegums i que aportin d'hidrats de carboni com la pasta , l'arròs, el pa o les patates, que ajudarà els nens a mantenir les forces fins al final del dia, per afrontar amb energia les activitats extraescolars ".
El berenar
Imprescindible per continuar el dia i reposar energies. Però, quin és el berenar ideal?
"Un entrepà petit de formatge, tonyina o embotit baix en greix és una bona opció quan hi ha una gran despesa energètica", comenta Roig. "Per als adults, un iogurt desnatat, una peça de fruita o alguns fruits secs són una bona opció per a suportar la tarda i evitar arribar al sopar amb una gana voraç", afegeix la nutricionista.
El sopar
Per fomentar una dieta variada i equilibrada,  un sopar diferent per a cada dia de la setmana, sempre tenint en compte els millors aliments que podem escollir per consumir a la nit.


El planificador de menus ajudarà a preparar els àpats diàries amb antelació, per a major comoditat i estalvi de temps per a les famílies. Si bé és important incloure les racions indicades de fruites, verdures, proteïnes i carbohidrats en l'alimentació, també podem incloure algun dia esporàdic algun tipus de dolç com xocolata per berenar o croissant per 

No hay comentarios:

Publicar un comentario