martes, 21 de marzo de 2017

RECEPTES CAN ROCA - ESPATLLA DE XAI AL FORN



espatlla de xai al forn

Sempre s’ha dit que per fer les coses ben fetes no s’ha de tenir pressa i en aquest cas ni pressa ni treball. Tot ho fa el forn mentre nosaltres gaudim d’una pel · lícula, d’un bon llibre o d’un bon vermut, … Amb aquesta recepta, seguint-la al peu de la lletra, us sortirà una de les millors espatlles de xai que hagueu fet a casa .
INGREDIENTS PER A 2-3 PERSONES PER LA ESPATLLA DE XAI AL FORN (depèn de la gana que tinguem):
  • 1 Espatlla de xai 
  • 6 Patates 
  • 2 Cebes 
  • 2 Pebrots verds 
  • 2 Dents d’all 
  • 1 Llimona 
  • 1 Copa de brandi o conyac 
  • 300 ml de brou de carn 
  • Farigola, romaní i pebre 
  • Oli i sal 
ELABORACIÓ PER LA ESPATLLA DE XAI AL FORN:
  1. Preescalfem el forn a 140 º C, … si, si, ho dic bé a 140 º C (dalt i baix). 
  2. Si sou de pagès i teniu una destral a casa li doneu uns talls a l’espatlla per facilitar l’enfornat i els talls posteriors. Si no el carnisser de confiança ens ho farà. 
  3. Freguem bé l’espatlla amb oli i escampem per sobre amb sal, pebre, farigola i romaní. 
  4. Tallem mitja llimona a grills i els posem en els talls de l’espatlla. 
  5. Fem el mateix que abans amb les dents d’all. 
  6. En una safata apta per al forn posem una mica d’oli i incorporem l’espatlla. 
  7. Ruixem per sobre la meitat del brou. La resta de brou hi anirem afegint si veiem que li falta. 
  8. Introduïm la safata en la segona posició del forn començant des de baix. 
  9. Ho deixarem al forn entre 2h 45min. i 3 h. donant-li la volta cada 30 minuts. 
  10. Tallem les patates a rodanxes d’aproximadament 3-4 mm, tallem la ceba a rodanxes també i els pebrots verds en tires llargues. 
  11. Al cap d’1 hora de forn , traiem un moment l’espatlla i posem al fons de la safata les patates, les cebes i els pebrots i salpebrem. A continuació tornem a posar sobre l’espatlla i ho posem al forn una altra vegada.(Aquest pas cldrà fer-ho ràpidament)
  12. Al cap de les 2 hores de forn ruixem per sobre la copa de brandi i espremem també per sobre la mitja llimona que ens va quedar d’abans. 
Aproximadament entre 2 hores 45 minuts i les 3 hores estarà tendre i melós (el temps dependrà de cada forn).
NOTA: És molt important que anem donant la volta a l’espatlla cada 30 minuts i anem humitejant amb el suc de la safata.

No hay comentarios:

Publicar un comentario