MANDONGUILLES AMB SALSA D'AMETLLES
INGREDIENTS: per a 4 persones
- 500 gr. de carn picada (mixta de porc i vedella, o de pollastre i gall dindi ... al teu gust)
- 100 gr. d'ametlles crues
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- julivert picat
- Sal i pebre
- 100 ml de vi olorós de guisat
- Farina, pa ratllat
- 2 ous (segons mida)
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ: Barregem la carn picada amb 1 cullerada de pa ratllat, els alls picats fins o triturats i el julivert. Salpebrem i després de barrejar molt bé formem les mandonguilles. En una paella o cassola posem un fons d'oli al foc. Passem les mandonguilles per farina i ou batut i les fregim bé pos totes bandes en l'oli calent. Les traiem i reservem. En aquest mateix oli fregim la ceba picada i quan estigui a mig fer afegim les ametlles. Quan comencin a daurar retirem tot i ho portem al vas de la batidora.Trituramos al nostre gust segons si t'agrada una textura més o menys fina. Tornem a posar les mandonguilles a la cassola i afegim el vi amb la picada d'ametlles i ceba. Salpebrem i deixem reduir al foc fins que lligui bé la salsa (afegeix aigua si cal), es redueixi bé l'alcohol i les mandonguilles hagin donat un bon bull per acabar de fer-se. Empolvorem el julivert picat abans de servir.
MANDONGUILLES AL CURRY
INGREDIENTES: Per a les mandonguilles 400 gr de carn de cuixa o espatlla de xai picada 2 ous 2 llesques de pa de motlle humitejat en llet 1 culleradeta de curri en pols 1 casc de ceba una branqueta de menta brou de carn, sal Per a la salsa 1 ceba 1 fulla de llorer oli d'oliva verge extra 1 got de vi blanc o un olorós sec un grapat de panses (opcional) ELABORACIÓ: Barregem bé la carn amb la ceba ratllada, el curri, 1 ou batut, la menta picada fina i el pa escorregut i esmicolat. Formem les mandonguilles sense estrènyer-les molt perquè no perdin suculència. Les passem per farina i per ou batut i les fregim en oli calent fins que daurin. Traiem i reservem. Deixem un fons d'oli a la cassola de fregir les mandonguilles i daurem la ceba picada amb la fulla de llorer. Afegim les mandonguilles i el vi i una mica més de curri si ens agrada. Quan s'evapori l'alcohol posem un gotet d'aigua i deixem reduir i espessir la salsa, afegint si us agrada un grapadet de panses sense llavors remullades en el vi del guisat. Servim calents amb unes patates fregides. Aquest guisat es pot preparar també amb vedella picada o pollastre en lloc de be.
No hay comentarios:
Publicar un comentario