CONSELL D'EN TONI ROCA:
El pollastre rostit amb mel i mostassa és un d'aquests plats senzills que pots cuinar quan tens convidats. Es pot fer amb un pollastre sencer, però hem triat les cuixes ja que són les que surten més tendres.
El millor pollastre per la recepta, el pollastre recriat de Carnisseria Can Roca criat i cuidat amb cura, per ser més gustós.
INGREDIENTS:
- 2 cuixes de pollastre
- 4 patates petites
- 2 cullerades de mel
- 2 cullerades de mostassa a l'antiga
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ:
1.- Netejar bé el pollastre, dorar-lo una mica a la cassola amb oli, després col·locar-ho en una safata al forn. Posar asal ipebre al pollastre i col·locar les patates pelades tallades a quarts.
2.- En un bol barrejar dues cullerades de mel, dues cullerades de mostassa i una cullerada de herbes provençals (les herbes provençals són una barreixa de romaní, farigola, alfàbrega, orenga).
3.- Repartir la meitat de la barreixa anterior per sobre del pollastre, tapant tota la superfície i a la resta li agregar mig got d'aigua, barreixar i abocar la preparació damunt de les patates i el pollastre.
4.- Introduir la safata en el forn a 185º C, amb calor superior i inferior. Col·loca-lar a mitja alçada. Recorda que cada forn té un valor de temperatura malgrat el que marqui l'indicador, ha de cuinar-se a poc a poc perquè el color arribi fins a l'interior.
5.- Rega amb el suc, de tant en tant, les patates i el pollastre. No és necessari que li dés voltes, ni que ho moguis, solament anar regant la superfície quan vegis que s'asseca. Si el brou arrossega gran part de l'amaniment, es repartiran millor els sabors no et preocupis per això!
6.- Quan vegis el pollastre ben daurat, és el moment d'apagar el forn i servir. Si no ho servim de seguida, deixar a la safata dins del forn apagat fins al moment de menjar.
A gaudir del pollastre amb mel i mostassa!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario