martes, 7 de febrero de 2017

RECEPTA DEL DIMARTS - POLLASTRE DE PAGÈS AMB ESCAMARLANS



INGREDIENTS: ( 5 racions)


  • 1 Pollastre de pagès
  • 12 escamarlans
  • 1 Calamar de 300-400gr
  • 1 Ceba
  • 1 Pastanaga
  • 1 Porro petit
  • 1 Tomàquet petit (de penjar)
  • 1 Copa de Brandi
  • Oli d'oliva verge
  • 50 gr. d'atmelles
  • All i julivert
  • Farina
  • Aigua mineral
  • Sal


PREPARACIÓ;

1.- Netejar el calamar i tallar-lo en rodanxes d'un cm.En una paella amb  un raig d'oli saltejar el calamar. Quan hagi tret el suc, s'hi afegeix l'all i el julivert picat ben petit, i es deixa coure un parell de minuts. Es reserva.

2.- Per un altre banda, es netegen els escamarlans amb aigua fredai a continuació  es passen per la cassola amb un raig d'oli. Es reserven.

3.- El pollastre tallat a 1/8 es salpebra. s'enfarina lleugerament i l'afegim en la cassola on hem saltejat els escamarlans, s'hi rosseja el pollastre a foc viu.. Quan sigui ros de totes bandes, s'hi afegeix una copa de brandi i es flameja. Es deixa reduir el brandi una mica i es retira el pollastre del foc.

4.- Tot seguit, es tallen les verdures (ceba, tomàquet, pastanaga i porro) ben petites. S'aboquen  a la cassola on hem rossejat el pollastre, i es deixen coure lentament fins que estiguin ben confitades i agafin un punt de color.

5.- Quan ja siguin cuites, es passen per la trituradora ( turmix). Aleshores, es torna el pollastre a la cassola i pel damunt s'hi escampa la salsa de verdures diluïda amb un xic d'aigua calenta.
Es deixa coure a foc lent entre dos i tres hores, fins que el pollastre sigui ben tendre. A continuació, s'hi afegeix  el calamar que havíem reservat i es deixa coure mitja hora més. Es corregeix de sal.

6.-Quan estigui gairebé tot cuit, es fa una picada amb les atmelles i s'hi afegeix.Es deixa coure 10 minuts més, i tot seguit, s'hi afegueixen els escamarlans i s'apaga el foc.
Es deixa uns minuts tot tapat. I a disfrutar!!!!

#receptescuina #receptacarn #recetapollastre #pollasatreamb escamarlans

No hay comentarios:

Publicar un comentario