INGREDIENTS: ( 5 racions)
- 1 Pollastre de pagès
- 12 escamarlans
- 1 Calamar de 300-400gr
- 1 Ceba
- 1 Pastanaga
- 1 Porro petit
- 1 Tomàquet petit (de penjar)
- 1 Copa de Brandi
- Oli d'oliva verge
- 50 gr. d'atmelles
- All i julivert
- Farina
- Aigua mineral
- Sal
PREPARACIÓ;
1.- Netejar el calamar i tallar-lo en rodanxes d'un cm.En una paella amb un raig d'oli saltejar el calamar. Quan hagi tret el suc, s'hi afegeix l'all i el julivert picat ben petit, i es deixa coure un parell de minuts. Es reserva.
2.- Per un altre banda, es netegen els escamarlans amb aigua fredai a continuació es passen per la cassola amb un raig d'oli. Es reserven.
3.- El pollastre tallat a 1/8 es salpebra. s'enfarina lleugerament i l'afegim en la cassola on hem saltejat els escamarlans, s'hi rosseja el pollastre a foc viu.. Quan sigui ros de totes bandes, s'hi afegeix una copa de brandi i es flameja. Es deixa reduir el brandi una mica i es retira el pollastre del foc.
4.- Tot seguit, es tallen les verdures (ceba, tomàquet, pastanaga i porro) ben petites. S'aboquen a la cassola on hem rossejat el pollastre, i es deixen coure lentament fins que estiguin ben confitades i agafin un punt de color.
5.- Quan ja siguin cuites, es passen per la trituradora ( turmix). Aleshores, es torna el pollastre a la cassola i pel damunt s'hi escampa la salsa de verdures diluïda amb un xic d'aigua calenta.
Es deixa coure a foc lent entre dos i tres hores, fins que el pollastre sigui ben tendre. A continuació, s'hi afegeix el calamar que havíem reservat i es deixa coure mitja hora més. Es corregeix de sal.
6.-Quan estigui gairebé tot cuit, es fa una picada amb les atmelles i s'hi afegeix.Es deixa coure 10 minuts més, i tot seguit, s'hi afegueixen els escamarlans i s'apaga el foc.
Es deixa uns minuts tot tapat. I a disfrutar!!!!
#receptescuina #receptacarn #recetapollastre #pollasatreamb escamarlans
No hay comentarios:
Publicar un comentario