Per les mandonguilles:
- 1 quilo de sèpia fresca.
- 500 grams de carn de vedella picada, amb una mica de grassa.
- 500 grams de carn de porc millor de la espatlla, ja que es mes melosa.
- 250 gr. de pèsols frescos, ara ja son de temporada.
- julivert.
- 5 dents d’alls.
- 2 ous.
- 60 grams de molla de pa.
- llet per remullar la molla de pa.
- farina.
- sal.
- pebre.
Per el sofregit:
- 400 gr. de tomàquet ratllat.
- 2 cebes grosses.
- brou.
- 1/2 got de vi blanc.
- 3 dents d’alls.
- Julivert.
- 40 gr. de avellanes.
- 1 llesca de pa fregit.
Temps d’elaboració.
60 minuts.
Elaboració.
- En una cassola amb oli sofregim la sèpia, neta i tallada a trossos. Un cop la veiem rossa la traiem de la cassola i la reservem.
- Amb el mateix oli posem a daurar les cebes trinxades, la deixem durant uns 30 minuts a foc lent, si veieu que es queda massa seca podem afegir una mica d’aigua.
- Mentre es fa la ceba, preparem les mandonguilles: posem la carn en un bol, afegim la sal, la pebre, els alls tallats ben petits, el julivert picat, els ous i la molla de pa ben empapada de la llet i escorreguda. Amassem la barreja, i formem unes boletes amb les mans i les passem per la farina.
- Posem oli en una paella i anem fregim les mandonguilles per tandes. Les traiem i deixem escorre sobre paper de cuina.
- Una vegada ben transparent la ceba, afegim el tomàquet triturat i deixem fer a foc lent.
- Quan te l’aspecte d’una melmelada, afegim la sèpia i deixem sofregir uns 10 minuts. Passats els 10 minuts afegim les mandonguilles, el got de vi , el got de brou, els pèsols i deixem coure uns 20 minuts tot junt a foc lent, amb la cassola tapada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario