martes, 21 de noviembre de 2017

RECEPTES CAN ROCA - TALL RODÓ AL BRANDY







CONSELL D'EN TONI ROCA

El tall rodó és un típic plat de celebració, té l'avantatge que es talla un cop fet i podem fer els filets més o menys gruixuts. També es pot preparar amb antelació i escalfar el moment de servir, molt important per quan tenim convidats.
El Consell d'En Toni Roca, a mitja cocció fer una flamejat amb el brandi.


INGREDIENTS:
  • 1 rodo de Vedella d'un Kg aprox. 
  • 1 ceba gran
  • 2 o 3 alls
  • pastanagues 
  • 1/2 got de brandi  o conyac
  • Oli d'oliva verge
  • Pebre
  • Sal


PREPARACIÓ:

1.- Salpebrem el rodó de vedella i en una paella gran, ho marquem fins que tingui un bonic color daurat. A continuació afegir  la ceba tallada fina, la pastanaga i els alls. Deixem que s'ofeguin les verdures i li agreguem el brandi, ho deixem reduir un o dos minuts i passem tot a una safata de forn afegint un got d'aigua.

2.-Introduïm la safata al forn prees calfat 190ºC, en la part de baix . Ho tindrem en el forn durant una hora aproximadament. Cal anar regant amb el brou. Si s'asseca, afegim una mica d'aigua. Per comprovar que s'ha fet, punxem amb una forquilla i quan estigui tou per dins, estarà ja llest el rodó. 


3.-Una vegada ho traiem del forn, ho deixem refredar abans de tallar-ho. Llevem la xarxa amb cura de no trencar-ho .Triturem les verdures, juntament amb el brou i quedarà una salsa molt fina i espessa per a l'acompanyament.
També ho podeu acompanyar de patates i bolets fregits.
A disfutar del Tall rodó de Vedella !!

No hay comentarios:

Publicar un comentario