Can Roca us ofereix des de 1890 productes de Carnisseria,Xarcuteria,Pre-cuinats i la nostre Rostisseria.Tot d'elaboració pròpia al nostre Obrador Artesà.
jueves, 27 de octubre de 2016
CONSELLS DE CUINA - CARNS AL FORN ( FÀCIL I MÉS NUTRITIVA)
La carn al forn es cuina de manera lenta i constant, i ben feta conserva gran part dels seus sucs i substàncies nutritives a l'interior, encara que també els greixos, per la qual cosa és aconsellable triar un tall magre si es volen limitar les calories.
Per descomptat, no és el mateix rostir vedella que pollastre, i també els temps de cocció variaran segons la grandària de la peça que posem en el forn. Vegem una breu descripció dels tipus de carn que podem rostir i els seus diferents característiques:
Cuina fàcil: quines carns podem rostir
Carn de vedella. Hi ha diferents parts de la vedella que queden molt bé al forn: la costella, el rellom, el rodó, la cama… A més de les indicacions que trobem en cada recepta, les peces més sucoses poden portar-se al forn simplement untades amb oli o mantega, primer a 200° (amb el forn ja calent) per uns 10 a 15 minuts, perquè la superfície es cuini ràpidament i la carn es ‟segelli”. Després agreguem mig got de vi i mitjà d'aigua i cuinem a 180° per almenys 1 hora, fins a dues, això dependrà de la grandària de la peça. De tant en tant hem d'anar mullant-la amb el suc que es forma en la font.
Carn de be. La carn de be conté molts greixos, per la qual cosa no necessita molta preparació. Prou salar-ho i posar-ho en una font, millor encara en una cassola de fang, i rostir-ho a 180º per aproximadament 1 hora i mitja. A meitat de cocció, hem de girar-ho perquè es dauri dels dos costats, i també podem agregar durant la cocció la mescla d'aigua i vi que vam veure abans, i anar mullant la carn amb el suc que es formarà en la cassola. Un detall important: el be ha de ser servit ben calent, perquè en refredar-se el sabor del greix es fa més evident.
Carn de porc. També el porc conté molt greix, per la qual cosa ens bastarà amb agregar-li solament sal. En lloc de regar-ho amb aigua i vi, podem optar per la cervesa, li donarà un toc realment especial. Les costelles es rosteixen en al voltant d'1 hora a 200°, mentre que l'espatlla i la cama necessitarà de 2 hores de cocció a 180°.
Carn d'aus. En aquest cas cal diferenciar entre la carn de gall dindi i la de pollastre. La carn de gall dindi sol quedar bastant seca, però podem evitar aquest problema embolicant el gall dindi amb rodanxes de bacon, i lligant la peça perquè no caiguin. D'aquesta manera la carn es cuinarà lentament absorbint el greix de la pell i del bacon. En el cas del pollastre, hem de salar-ho i col·locar en la seva interior herbes aromàtiques, una dent d'all i mitja llimona. Amb uns 60–70 minuts a 200° tindrem un pollastre exquisit.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario