INGREDIENTS: (per a dos persones)
1 espatlla de xai de 900 gr aprox.
aigua
conyac
oli d’oliva
sal
aigua
conyac
oli d’oliva
sal
PREPARACIÓ:
1. Salem l’espatlla de xai i la disposem en una safata que pugui anar al forn. Afegirem un raig d’oli d’oliva i mig got d’aigua.
2. Ficarem al forn a 160 ºC. Anirem donant la volta a l’espatlla cada 20 minuts.
3. Quan porti una hora, regarem a un raig de conyac i ficarem unes patates senceres que ens serviran d’acompanyament.
4. Seguirem donant la volta cada 20 minuts i regant l’espatlla amb el seu propi suc. Si veieu que s’evapora tot el líquid de la safata, heu d’incorporar una mica més d’aigua.
5. Quan estigui torradeta per fora, estarà al punt (en el meus cas, he trigat 2 hores i escaig, però donat que cada forn és un món, vigileu la carn. Per fer-ho, la podeu punxar amb un ganivet i, si la noteu tendra, és que està al punt).
2. Ficarem al forn a 160 ºC. Anirem donant la volta a l’espatlla cada 20 minuts.
3. Quan porti una hora, regarem a un raig de conyac i ficarem unes patates senceres que ens serviran d’acompanyament.
4. Seguirem donant la volta cada 20 minuts i regant l’espatlla amb el seu propi suc. Si veieu que s’evapora tot el líquid de la safata, heu d’incorporar una mica més d’aigua.
5. Quan estigui torradeta per fora, estarà al punt (en el meus cas, he trigat 2 hores i escaig, però donat que cada forn és un món, vigileu la carn. Per fer-ho, la podeu punxar amb un ganivet i, si la noteu tendra, és que està al punt).
Facilíssim i boníssima.
És preferible fer la carn a baixa temperatura encara que triguem més temps. D’aquesta manera aconseguirem una carn tendra i amb molt sabor. També la podem fer a 190 ºC en una hora… però creieu-me, el resultat no té res a veure.
Fins la propera!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario