martes, 14 de junio de 2016

RECEPTA DEL DIMARTS - CUIXA I ESPATLLA DE XAI

  • P1060695
INGREDIENTS:

  •  1 cuixa i una espatlla de xai 
  • 1 cap de alls.
  • 1 got petit de brandi.
  • 2 o tres branques de Romaní.
  • Unes branques de Farigola.
  • 8 0 9 fulles de llorer.
  • Sal i pebre.
  • 1 got d’aigua.
  • oli d’oliva verge.
  • Patates.
Per la picada:
  • Julivert.
  • 4 dents d’alls.
  • sal.
  • Un raig d’oli d’oliva verge.


  • PREPARACIÓ:
  1. Primer de tot rentem be el xai sota l’aixeta d’aigua i ho deixem escórrer.
  2. En una safata de forn posem al fons dos o tres branques de romaní, 2 de farigola, 8 fulles de llorer, 1 cap d’alls. A sobre posem el xai amb sal i pebre i un raig d’oli, però no massa. Deixem marinar unes 2 hores.
  3. Posem a preescalfar el forn a 160º, es important que el forn no hi vagi massa ràpid ja que la carn quedaria massa resseca. Una vegada que està calent posem el got d’aigua a la safata i la posem al forn. Deixem uns 30 minuts. Mentrestant pelem les patates i les tallem a rodanxes de  uns 2 cm mes o menys, les salpebrem. Trèiem la safata del forn, posem un bon raig de brandi i les patates al voltant del xai.
  4. Tornarem la safata al forn i deixem fer uns 30 minuts mes.
  5. Comprovem que el xai està fet i posem per sobre la picada d’alls, julivert i una mica d’oli. Ha de quedar torrat de fora, però ben melós per dintre.
  6. Apaguem el forn  i deixem uns minuts abans de servir.



No hay comentarios:

Publicar un comentario