En primer lloc, quan fem la compra i arribem a casa, hem de treure la carn
de la bossa de plàstic ja que augmenta la possibilitat de creixement bacterià,
que fa que a les poques hores, comenci a fer-se malbé.
Especial cura cal tenir amb la carn picada, aquesta ha de ser consumida en el mateix dia doncs es fa malbé molt més ràpid. Si no va a ser així, millor congelar-la, en un recipient apte. Si està envasada al buit pot aguantar en el frigorífic una mica més.
Com a norma general, la carn que comprem es conserva dins del frigorífic entre 2 o 3 dies com a màxim. El millor és posar-la en recipients hermètics, per així evitar tapar-la amb plàstics, que com hem dit abans, no és el recomanat; encara que sí que podem embolicar-la amb paper d'alumini, sense estrènyer-la molt.
Si ja l'has comprat en safates, i no vas a consumir-la en breu, millor canviar-la de recipient. D'aquesta forma també eliminem el suc de la carn (per l’aigua que pot desprendre), i evitem que la corrompi.
A temperatura ambient, solament dura en bon estat al voltant de 2 hores.
Pel que fa a on posar-la en el frigorífic, cal tenir molt en compte la "contaminació creuada". El millor,tenir un prestatge per a cada cosa, però, clar, no és fàcil, sobretot per a famílies nombroses o amb frigorífics petits. Per tant, cal cuidar que, per exemple, la carn i el peix no estiguin en el mateix prestatge, ni molt menys tocant-se.
Els aliments, a ser possibles
guardats en recipients, o amb paper d'alumini, que després tirarem, mai ho hem
d'aprofitar per embolicar una altra cosa, per molt net que ho vegem.
Us deixo aquestes imatges de com es produeix la contaminació creuada, no solament dins del frigorífic, sinó en la cuina en general.
No hay comentarios:
Publicar un comentario