Can Roca us ofereix des de 1890 productes de Carnisseria,Xarcuteria,Pre-cuinats i la nostre Rostisseria.Tot d'elaboració pròpia al nostre Obrador Artesà.
jueves, 14 de julio de 2016
CONSELL DEL DIJOUS - COM PREPARAR EL "TUPPER"
1. Si el 'tupper' és de vidre, millor. Els recipients de vidre són més sans que els de plàstic, ja que no desprenen cap tipus de partícula als aliments i es pot escalfar o cuinar en ells sense problema. Encara que són més cars i pesats, la inversió val la pena perquè el menjar es conservi en les millors condicions.
2. Organització. Planejar els àpats de la setmana no és dedicar un dia a cuinar i posar el menjar en 'tuppers'. La idea és fer una bona combinació d'aliments per tal de no repetir un menú. D'aquesta manera, l'alimentació és més bona i es fa més fàcil fer la compra i estalviar diners, comprant només el que és necessari.
3. Adaptar els àpats a les estacions. Les fruites i verdures de temporada no només són més gustoses, sinó que també són més saludables. Per exemple, les mongetes tendres i el raïm a l'hivern; el carbassó i les maduixes a la primavera; la pastanaga i la pera a la tardor i el cogombre i el préssec a l'estiu.
4. No trencar la cadena de fred. És important recordar una sèrie de recomanacions perquè els aliments no es facin malbé, des de la seva elaboració fins el consum final. És millor no posar un aliment que encara estigui calent a la nevera pel canvi brusc de temperatura. A l'hora de descongelar, cal recordar que les maneres més segures són a la nevera o al microones. També s'ha de cuidar el menjar durant el seu transport a la feina, perquè no estigui exposat a altes temperatures.
5. El millor aliat: els guisats. Les millors receptes per menjar de 'tupper' són els guisats. Qualsevol guisat sempre quedarà millor que un filet de peix o carn a la planxa. Els guisats es poden preparar el dia abans i estaran igual de bons: es poden fer amb carn, peix, verdures o llegums. Quan els escalfem mantenen la mateixa textura i gust.
6. L'enemic: la patata i els fregits. No tots els aliments aguanten igual el reescalfat. Si el guisat és l'amic del 'tupper', les patates, els fregits o els arrossos només cuits, són poc recomanables per portar-se a la feina, ja que quan es tornen a escalfar es poden ressecar.
7. L'entrepà com a alternativa. És una manera de sortir de la rutina i de menjar coses diferents. No és per cada dia, per l'abús de pa que suposa, però poden ser un menjar equilibrat, sa i deliciós. Es pot fer ús de la imaginació i barrejar, sempre tenint en compte el contingut, pollastre, tonyina, ous i verdures.
8. I de postres? Encara que mengem fora de casa, les postres no poden faltar. Hi ha moltes possibilitats, des de postres fetes a casa a peces de fruita o iogurts. És important tenir en compte el menú del dia i pensar què seria més convenient. Si hem menjat un bon plat de llenties, podem finalitzar amb una fruita. Però si hem menjat peix o arròs, un dolç podria ser una bona opció.
9. Respecta el teu temps per menjar. Per afavorir una assimilació correcta dels aliments, és recomanable que ens agafem el nostre temps per menjar, que ens allunyem de l'ordinador i que durant 30 minuts gaudim del menjar. Així tornarem descansats a la feina i tindrem una bona digestió.
10. Important: netejar abans de guardar. Tornar amb el 'tupper' brut a casa és un gran error. És imprescindible passar aigua al recipient abans de guardar-lo perquè no acumuli olors. Si no es fa, les restes de menjar s'enduriran i serà més difícil eliminar-les.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario