lunes, 25 de julio de 2016

RECEPTA DEL DIMARTS - PASTIS DE CARN I TRUITA DE PATATES





INGREDIENTS:

        350 grams de carn picada
        250 grams de bacon
        3 Cullerades soperes de Salsa quetxup
        1 Cullerada sopera de pa ratllat
        1 Unitat d'Ou
        2 Unitats d'ou cuit
        6 Talls de formatge
        4 Unitats de pebrots del piquillo
        1 pessic de pebre negre
        1 pessic de Sal
        1 Raig de Oli d'oliva
     Per a la truita
        2 Unitats d'Ou
        2 Unitats de patata
        ½ Unitat de ceba
        1 Dent de All











PREPARACIÓ:

1. Posem a coure un parell d'ous. Mentrestant anem preparant la carn. En un bol tirem la carn picada, li afegim el ketchup i barregem bé. Anem afegint i barrejant el pa ratllat, la sal, el pebre negre i finalment l'ou. Barregem tot bé i deixem macerar al bol tapat amb paper film .
2. Ara anem amb la part de la truita. Preparem tot com si fos per fer una Truita de patates. Piquem les patates, la ceba i el gra d'all i el posem a fregir. Quan estigui mig fet l'apartem del foc i reservem (sense oli) en un bol fins que estiguin com a mínim temperades, ja que si estan encara calents quan li afegim l'ou batut correm el risc que qualli. Un cop estiguin bè de temperatura, batem 2 ous, se'ls afegim a les patates i barregem bé.


3. Ja tenim la carn i la truita preparades per cuinar. Ara només ens queda anar muntant el pastís. Mentrestant escalfem  el forn a 180ºC. Abans de col·locar res en el motlle li afegim una mica d'oli, el just perquè amb l'ajuda d'una mica de paper de cuina quedi greixós bé el fons i les parets del motlle. Al principi no caldria perquè el bacó deixarà anar bastant greix, però per si de cas. Ara ja podem anar col·locant cada ingredient pel seu ordre. Comencem col·locant el bacó a l'ample del motlle de manera que ens ocupi el fons i ens quedi enganxat a les parets.

4. Ara afegim la carn picada procurant que ens quedi més o menys igual de repartida. Anem amb els ous cuits. Els partim per la meitat i els introduïm en la carn picada fins que ens quedi a la mateixa alçada amb el tall cap a fora (veient-el rovell).
 A sobre dels ous cuits col·loquem els talls de formatge i damunt del formatge els pebrots del piquillo oberts per la meitat. 
Només ens queda fer el preparat de truita fins a la vora del motlle.

5. Tapem amb paper d'alumini, perquè no se'ns cremi la capa de truita i ho posem al forn a 180ºC. El tindrem tapat durant 20 minuts. Després, li traiem el paper d'alumini i ho deixem altres 20 minuts aproximadament, vigilant el color que tingui la capa de truita perquè no es dauri massa. Un cop llest, traiem el pastís de carn del forn, li donem uns copets contra la taula o taulell perquè es deixi anar bé i desmotllem. L'aspecte del bacó torrat és irresistible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario