INGREDIENTS:
- 3/4 kg de carn de porc ibéric
- una ceba mitjana (tallada ben petita)
- un o dos grans d'all (tallat petit)
- 1/2 gotet de cervesa
- 1 ou
- pa ratllat
- sal i pebre
- mostassa en pols ( la de Dijon millor, dues cullerades de postres)
- 16 talls de bacó (tallat ben fi, millor del fumat)
PREPARACIÓ:
Folrem un motlle de cake amb les tires de bacó, que en sobri una mica per dalt, perquè després el tancarem.
En un bol posem l'ou i el batem , com per a truita, afegim la cervesa i remenem.
Incorporem les carns salpebrades al gust i la mostassa. Piquem la ceba i els alls, els barregem entre ells i afegim a la carn, remenem perquè s'integri tot. A continuació, anem posant pa ratllat i barregem, la quantitat de pa ratllat no és exacta, ens ha de quedar una massa lligada, com quan fem pilota o mandonguilles. Quan ja tenim la massa feta l'aboquem dins el motlle, pressionem una mica, per evitar que quedin forats, a continuació tanquem amb les tires de bacó.
Coem a 200º durant uns 40-50 minuts. Dependrà de la mida del motlle i l'alçada de carn que tinguem.
Deixem refredar una mica, aboquem el suc en una paella, com no en fa massa, vaig afegir una mica d'aigua, dues culleradetes de salsa Bovril (brou concentrat de carn) i una culleradeta de maizena espessant. Deixem coure una mica, quan hagi espessit podem traure del foc i reservar-la. Queda una salsa molt bona. Si tenim brou podem posar-ho en lloc d'aigua.
Per acompanyar-lo, vaig fer una patata cuita amb pell, i una ceba caramelitzada.
#comacasa-res
No hay comentarios:
Publicar un comentario