miércoles, 10 de agosto de 2016

CONSELLS DEL DIJOUS - ALIMENTACIÓ DE LA GENT GRAN A L'ESTIU



Amb l’edat, les defenses es poden debilitar; per això és important extremar la higiene en la preparació dels menjars i així evitar malalties.





Recordeu seguir les quatre normes per manipular els aliments amb seguretat.




Netejar: Renteu-vos les mans abans de començar a preparar el menjar i cada cop que tossiu, esternudeu aneu al lavabo o toqueu les escombraries.
 Cuinar: Cuineu bé els aliments perquè no hi quedin parts crues.
 Separar: Separeu els aliments crus dels que ja estan cuinats.
 Refredar: Prepareu els aliments poc abans de consumir-los. No els deixeu a temperatura ambient durant més de dues hores. 





La preparació i la cocció adequades dels aliments són importants per mantenir una bona salut, especialment en la gent gran.

01. Planifiqueu la compra: trieu envasos adaptats al consum que heu de fer. Si això no és possible, fraccioneu l’aliment a casa i congeleu les porcions que no feu servir immediatament.
 02. Seguiu la regla de les dues hores: Guardeu els aliments frescos a la nevera abans de dues hores d’haver-los comprat. Un cop cuinats, no els deixeu fora de la nevera més de dues hores. Guardeu-los en recipients tapats o congeleu-los.
 03. Comproveu que la nevera refreda correctament (5 ºC o menys).
 04. Respecteu les dates de caducitat dels aliments, sobre tot d’aquells que un cop oberts s’han de conservar a la nevera.
 05. Cuineu bé la carn i el pollastre sense que hi quedin parts crues. Qualleu bé les truites. La preparació i la cocció adequades dels aliments són importants per mantenir una bona salut, especialment en la gent gran. Amb l’edat, les defenses es poden debilitar; per això és important extremar la higiene en la preparació dels menjars i així evitar malalties.
 06. Descongeleu els aliments dins la nevera o en el microones just abans de preparar-los. No els descongeleu a temperatura ambient.
 07. Reescalfeu bé el menjar. Un aliment és prou calent quan s’ha de deixar refredar per poder-lo menjar.
 08. Eviteu menjar carn, peix i marisc crus o salses amb ou cru.
 09. Preneu lactis, però eviteu els formatges frescos elaborats amb llet crua. 
10. Preneu fruita i hortalisses fresques i renteu-les amb un bon raig d’aigua de l’aixeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario