INGREDIENTS:
•
Un pollastre de 1.700 gr
aproximadament,
·
4 grans d'all, oli d'oliva,
·
farina, suc de llimona,
·
1/2 litre de brou d'au,
·
1 fulla de llorer,
·
150 ml de vi de Jerez
PREPARACIÓ
El primer que farem es aromatizar l'oli
d'oliva fregint en ell uns alls amb la seva pell. Quant la pell es torri una
mica, els retirem.
Assaonem les preses de pollastre i les passem
lleugerament per farina i les fregim a foc fort per daurar seu exterior. Un cop
estiguin ben daurades, retirem part de l'oli perquè no quedin molt greixoses i
afegim el suc de mitja llimona, remenant perquè totes les peces s'impregnin del
seu sabor.
Perquè ens quedi molt molt tendre, gairebé com un guisat de pollastre amb
salsa, afegim ara el brou de pollastre, dos grans d'all crus picats en làmines
i la fulla de llorer, deixant que el conjunt cogui a borbolls, fins que
pràcticament tot el brou s'evapori.
En aquest moment vam incorporar el vi de
Jerez, deixant-li donar un últim bull. Per fer-la taula, vam treure les
tallades de pollastre i les posem en una font, afegim uns alls confitats i que
mai falten en el meu nevera i preparem la salsa.
Per a això, Diluïu el suc al fons de la paella
raspant amb una cullera de fusta per lligar la salsa, que tindrà les aromes del
pollastre, l'all, el brou, el vi i la llimona i la consistència de la farina.
Si voleu, podeu escampar-hi julivert, però a mi m'agrada més tal qual.
No hay comentarios:
Publicar un comentario