INGREDIENTS:
850
grams de llom de porc central amb os (part de les llonzes)
200 ml. de vi d’ Oporto
70 ml. de suc de taronja acabat d’esprémer
2 branquetes de romaní, trencades
1 taronja, tallada en rodanxes
Pebre negre acabat de moldre
Sal
Paper d’alumini gruixut
200 ml. de vi d’ Oporto
70 ml. de suc de taronja acabat d’esprémer
2 branquetes de romaní, trencades
1 taronja, tallada en rodanxes
Pebre negre acabat de moldre
Sal
Paper d’alumini gruixut
PREPARACIÓ:
Marcar
el greix de la carn amb un motlle reticular o amb un ganivet fer un enreixat i
assaonar amb abundant sal i pebre. Col·locar una capa doble de paper
d’alumini en una safata gran per rostir al forn i aixecar els extrems. Disposar
la carn, amb el costat del greix cap avall, i abocar el vi d’ Oporto i el suc.
Afegir el romaní. Deixar reposar durant unes 2 hores, si és possible.
Pre-escalfar el forn a 170 º C. Col·locar la carn al forn a mitja alçada i
deixar rostir a ritme lent durant 1 hora.
Amb
cura, donar la volta a la carn i afegir les rodanxes de taronja i uns 100 ml.
d’aigua, si comença a assecar-se. Coure durant 30 minuts més. Llavors, pujar la
temperatura del forn a 220 º C, durant els últims 10 minuts, o fins que un
termòmetre instantani marqui 80 º C.
Traslladar
la carn a una font i disposar les rodanxes de taronja al voltant. Amb cura,
abocar el suc en una salsera i servir per acompanyar el plat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario