INGREDIENTS:
(PER 4 PERSONAS)
·
1 pollastre de pagès
sencer i net d’aproximadament 1500-1600 g
·
Llard de porc per a arrebossar el pollastre
·
Sal
-Per a la picada del farcit:
·
1 cullerada d’herbes
(provençals, romaní, farigola, etc.)
·
3 dents d’all
·
Suc de ½ llimona
·
1 raig d’oli
·
una mica de sal
-Per al farcit:
·
70 g de dàtils
tallats a trossets (també pots posar panses, prunes o orellanes o barrejar-ho
tot)
·
2 pomes golden
menudes
·
100 g bacó tallat
·
120 g de brandi
-Per a la guarnició:
·
3-4 cebes (ó 10-12
cebetes)
·
4 patates
·
350 g de caldo de
pollastre
·
Una branqueta de
romaní o farigola
PREPARACIÓ:
1.- Preparar la picada: posar en un morter
les herbes, el suc de mitja llimona, els alls i la sal. Els alls
millor pelar-los i passar-los pel premsa
alls i així els incorporeu al morter fets una pasta i és més fàcil fer la
picada. Quan estiga tot ben picat, agregar l’oli i remenar.
2.- Preparar la resta d’ingredients del farcit: Tallar els dàtils a rodanxes primes i
posar-los en remull amb el brandi. Pelar les pomes i tallar-les a
trossets molt menuts o ratllar-les. Tallar el bacó també a trossos menuts o bé
posar del que ja venen tallat.
Ara
escalfar el forn a 220º + dalt i baix
3.- Una vegada teniu la picada feta, amb l’ajuda d’un
pinzell anar untat tot l’interior
del pollastre.
4.- Seguidament farciu el pollastre amb la poma, el bacó i els dàtils escorreguts. (Reservar el brandi,
després li tirarem per sobre al pollastre).
5.- Lligar
el pollastre:Creua-li les cames i
corda-les. També, tant
l’orifici del coll com la part del carpó han de quedar ben tapats. Aneu
lligant-lo amb el cordill perquè quedi ben recollit, de dreta a esquerra i de
dalt a baix. És important que la part fina de l’ala quede amagada per tal que no es cremi.
6.- Una vegada el tiniu lligat, arrebossar-lo amb llard de porc i posar-li sal.
7.- Ficar al
forn:
Per a un pollastre com el nostre d’aproximadament
1500-1600 grams necessitarem aproximadament una hora i mitja de cocció al forn
o una miqueta menys. Perquè et faces una idea, primer el courem untat amb sagí
de porc i sal (sense res més) uns 10 minuts per un banda, li agregarem el
brandi i el tombarem i courem uns altres 10 minuts per l’altra banda. Després
d’aquestos 20 minuts ja li agregarem la guarnició (les cebetes), les herbes,el
caldo i ens quedarà una horeta perquè s’acabi de coure. Durant aquesta hora,
l’anirem ruixant amb el caldo cada 15 minuts i també el tornarem a
tombar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario