lunes, 22 de agosto de 2016

RECEPTA DEL DIMARTS - POLLASTRE FARCIT DE POMA, DÀTILS I BACON





INGREDIENTS:
(PER 4 PERSONAS)
·                     1 pollastre de pagès sencer i net d’aproximadament 1500-1600 g
·                     Llard de porc  per a arrebossar el pollastre
·                     Sal
-Per a la picada del farcit:
·                     1 cullerada d’herbes (provençals, romaní, farigola, etc.)
·                     3 dents d’all
·                     Suc de ½ llimona
·                     1 raig d’oli
·                     una mica de sal
-Per al farcit:
·                     70 g de dàtils tallats a trossets (també pots posar panses, prunes o orellanes o barrejar-ho tot)
·                     2 pomes golden menudes
·                     100 g bacó tallat
·                     120 g de brandi
-Per a la guarnició:
·                     3-4 cebes (ó 10-12 cebetes)
·                     4  patates
·                     350 g de caldo de pollastre
·                     Una branqueta de romaní o farigola
PREPARACIÓ:

1.- Preparar la picada: posar en un morter les herbes, el suc de mitja llimona, els alls i la sal. Els alls millor  pelar-los i passar-los pel premsa alls i així els incorporeu al morter fets una pasta i és més fàcil fer la picada. Quan estiga tot ben picat, agregar l’oli i remenar. 
2.- Preparar la resta d’ingredients del farcit: Tallar els dàtils a rodanxes primes i posar-los en remull amb el brandi. Pelar les pomes i tallar-les a trossets molt menuts o ratllar-les. Tallar el bacó també a trossos menuts o bé posar del que ja venen tallat. 

Ara escalfar el forn a 220º  + dalt i baix  

3.- Una vegada teniu la picada feta, amb l’ajuda d’un pinzell anar untat tot l’interior del pollastre.
4.- Seguidament farciu el pollastre amb la poma, el bacó i els dàtils escorreguts. (Reservar el brandi, després li tirarem per sobre al pollastre).  
5.- Lligar el pollastre:Creua-li les cames i corda-les. També, tant l’orifici del coll com la part del carpó han de quedar ben tapats. Aneu lligant-lo amb el cordill perquè quedi ben recollit, de dreta a esquerra i de dalt a baix. És important que la part fina de l’ala quede amagada per tal que no es cremi.
6.- Una vegada el tiniu lligat, arrebossar-lo amb llard de porc i posar-li sal.
7.- Ficar al forn: 
Per a un pollastre com el nostre d’aproximadament 1500-1600 grams necessitarem aproximadament una hora i mitja de cocció al forn o una miqueta menys. Perquè et faces una idea, primer el courem untat amb sagí de porc i sal (sense res més) uns 10 minuts per un banda, li agregarem el brandi i el tombarem i courem uns altres 10 minuts per l’altra banda. Després d’aquestos 20 minuts ja li agregarem la guarnició (les cebetes), les herbes,el caldo i ens quedarà una horeta perquè s’acabi de coure. Durant aquesta hora, l’anirem ruixant amb el caldo cada 15 minuts i també el tornarem a tombar. 
  



No hay comentarios:

Publicar un comentario